Heb je nog vragen? Contacteer ons

#HREA Award Winner

FAQ

Vacatures

Vragen over het werken bij eyes + more

 • Wanneer werd het bedrijf opgericht?

  eyes + more werd in 2005 in Nederland opgericht. Het hoofdkantoor van het bedrijf eyes + more België bevindt zich tegenwoordig in Hasselt. Momenteel hebben we meer dan 280 filialen in Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Zweden en België.
 • Hebben jullie ook vacatures op de centrale locaties?

  Als sterk groeiend bedrijf zoeken we ook altijd naar nieuwe collega’s voor onze centrale afdelingen. Ook hiervoor zijn we op zoek naar teamplayers en doeners, die met ons onze missie uitvoeren om de optiekmarkt verder te veroveren en vorm te geven. Alle huidige functies vind je hier.
 • Waarom zou ik bij eyes + more willen werken?

  We respecteren en waarderen individualiteit. We ontmoeten elkaar op ooghoogte, gaan respectvol en waarderend met elkaar om. Als iets niet volgens plan verloopt, raken we niet in paniek, maar zoeken we samen naar oplossingen en bereiken onze doelen als team. Bij ons gaat het om het WIJ, maar ook om jouw JE. Leren, verdere ontwikkeling en echte carrièrekansen zijn deel van eyes + more. Voor het werken bij ons zijn er nog veel meer goede redenen. Veel daarvan vind je op onze carrièrewebsite.
 • Is er een opleiding?

  Dankzij een gestructureerde opleiding door onze eyes + more Academy en in de winkel is het makkelijk om bij ons te komen werken. Van beginners tot optiek professionals - al onze nieuwe collega’s vinden bij ons snel hun plekje en voelen zich vertrouwd in de omgang met onze producten en klanten.
 • Wat zijn onze bedrijfswaarden?

  Onze bedrijfswaarden beschrijven wat ons tot eyes + more maakt en tonen je wat je als medewerker bij ons kunt verwachten. Ze vormen de richtlijn voor onze samenwerking en het bereiken van onze doelen. #beyourself - We zijn individueel: de uniciteit van elk persoon maakt ons bedrijf tot een bijzondere plek. We respecteren en waarderen de individualiteit van onze collega’s en klanten. #weareteamplayers - Samenwerking is belangrijk voor ons: we versterken elkaar, zijn eerlijk, direct en daarbij altijd respectvol. We zijn overtuigde teamplayers en bereiken onze doelen samen. #wearedoers - We zijn doeners: we gaan moedig voorop en vinden pragmatische oplossingen. We proberen uit en leren van onze fouten. We zijn in beweging. We worden steeds beter. #beresponsible - We nemen onze verantwoordelijkheid: we nemen onze verantwoordelijkheid voor ons handelen en ons bedrijf. We helpen – en ongeacht wat er gebeurt – en discussiëren altijd op ooghoogte en stellen het gemeenschappelijke doel centraal. #wearesuccessful - Succes is onze basisinstelling: we geven onze toekomst vorm. We staan elke dag voor nieuwe uitdagingen en staan voor een positieve instelling. We zijn gepassioneerd en leggen de lat hoog. #bepassionate - We scheppen gelukkige momenten: de omgang met onze klanten maakt het verschil. Onze vreugde en passie voor ons bedrijf zijn aanstekelijk. We scheppen gelukkige momenten en tonen iedereen dat onze wereld wat kleurrijker is. En? Wat vind je van onze bedrijfswaarden? Kun je je ermee identificeren?
 • Welke benefits bieden wij?

  Werken bij eyes + more brengt je vele voordelen. Je krijgt door onze eyes + more Academy een leuke opleiding die je uitstekend voorbereidt op je dagelijkse werk in onze stores. Tijdens je tijd bij ons kun je regelmatig gebruik maken van onze opleidingen en trainingen. Naast de personeelskorting stimuleren we afhankelijk van je vaardigheden en competenties je carrière met diverse ontwikkelingsprogramma’s en groeimogelijkheden. In de winkel of op het hoofdkantoor - we zijn overtuigende teamplayers. We hebben platte hiërarchieën, bij ons is iedereen JIJ. We ontmoeten elkaar collegiaal, als partners en op ooghoogte. We zijn een kleurrijk team, lachen graag en genieten van het leven. Onze waarden zijn belangrijk voor ons. Ze vormen onze richtlijn voor onze samenwerking en het bereiken van onze doelen. We zijn niet alleen teamplayers die elkaar helpen en met elkaar veel plezier tijdens het werk hebben. We staan ook voor individualiteit en diversiteit. Bij ons vermom je jezelf niet - je bent JIJ in onze WE. En? Hebben we je met onze bedrijfswaarden, voordelen en benefits overtuigd?
 • Hoe lang is de inwerktijd?

  De inwerktijd bedraagt meestal zes maanden. In deze periode begeleiden we je door diverse trainingen van onze eyes + more Academy en bieden je door een nauwe uitwisseling een geweldige binding met ons bedrijf. Vooral een open communicatie van wensen, doelen en verwachtingen is belangrijk voor ons, daarom zijn regelmatige gesprekken in de opleidingsperiode essentieel voor ons.
 • Hoeveel vakantiedagen heb ik?

  Als medewerker met een vast dienstverband ontvang je bij ons bovendien naast de wettelijke 20 dagen nog zes extra vakantiedagen.
 • Hoe ziet jullie organisatie eruit? Wat komt er na de Store Manager?

  De winkelmedewerkers, net als de verkoopmedewerker, optiekmedewerker en opticien, staan onder leiding van de Store Manager. De Store Manager is verantwoordelijk voor de medewerkers en naadloze processen in de winkel. Onze Retail Area Managers zijn voor een bepaalde regio verantwoordelijk. Omdat de Retail Area Manager voor zijn werk ons bedrijf al goed moet kennen, zou het een mogelijke volgende stap kunnen zijn die je als Store Manager nastreeft. Kijk eens een keertje bij onze medewerkerverhalen, daar vind je bijvoorbeeld Anne en Ramadan, die precies deze weg bewandeld hebben. Een overzicht van onze carrièrekansen vind je hier.
 • Hoe kan ik me de verschillende carrièremogelijkheden bij eyes + more voorstellen?

  Bij eyes + more heb je de mogelijkheid veel te leren, iets nieuws te proberen en je verder te ontwikkelen. Hier vind je een overzicht over mogelijke ontwikkelingstrajecten Carrièrekansen.
 • Kan ik als nieuwe medewerker zonder optiekervaring bij jullie starten?

  Jazeker. Nieuwe medewerkers zonder optiekervaring zijn net zo welkom bij ons als optiek professionals. Als nieuw startende adviseur leer je eerst de basiskennis van de verkoop bij eyes + more en enkele beginselen van de optiek. Als je dat wenst, kun je dan bijvoorbeeld oogmetingen leren uitvoeren of een opleiding tot opticien bij ons volgen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud je bent.
 • Hoe staat het bij jullie met diversiteit?

  Zonder diversiteit zou het leven en het werk volgens ons tamelijk kleurloos zijn. Eentonigheid is echter niets voor ons bij eyes + more omdat onze wereld daadwerkelijk wat kleurrijker is. We zijn erg blij zoveel verschillende mensen in ons bedrijf te hebben, omdat de levensverhalen en ervaringen van elke persoon ertoe bijdragen dat wij nog een beetje beter worden.
 • Mijn vraag zit er niet bij.

  Graag beantwoorden we je vragen per E-mail: jobs.be@eyesandmore.com.

Sollicitatieproces

 • Hoe ziet het sollicitatieproces eruit?

  Nadat jij jouw sollicitatie verzonden hebt, ontvang je een ontvangstbevestiging. Wanneer jouw profiel aan de criteria voldoet word je uitgenodigd voor een kennismakinggesprek en afhankelijk van het verloop voor een tweede gesprek. Zijn beide partijen positief? Dan ontvang je een aanbod en verwelkomen wij jou graag in het team.
 • Ik heb geen ervaring in Optiek. Kan ik toch solliciteren?

  Ja dat kan. Door de eyes + more training die jij bij aanvang van jouw dienstverband krijgt, kom je alles te weten wat je nodig hebt om onze klanten te helpen. Het is heel nuttig als je ervaring hebt opgedaan in klantcontact of detailhandel, maar dit is geen must. Iedereen met passie en enthousiasme is waardevol voor eyes + more.
 • Hebben jullie sollicitatietips voor mij?

  Wij zien jou graag zoals je bent. Vertel in gesprek open wat je gedaan hebt, wat jou beweegt en waarom je interesse hebt in eyes + more. Door jezelf te zijn kunnen we ontdekken of onze wederzijdse ideeën en verwachtingen bij elkaar passen.
 • Wat doet eyes + more met mijn gegevens?

  Gegevensbescherming is belangrijk voor ons. Het opslaan en verwijderen van jouw sollicitatiegegevens wordt daarom automatisch uitgevoerd. Sollicitaties worden na 6 maanden verwijderd.

Zoek je een nieuwe uitdaging?

We zijn meer dan een optiekketen! Voor ons is een bril meer dan alleen een bril. Het is een modestatement waarmee we elke dag onze individuele stijl benadrukken, en daar kan je er niet genoeg van hebben. Dat is precies wat we doen bij eyes + more met ons unieke concept in Europa: gewoon goede brillen voor een concurrerende prijs.
Vind je volgende job

Waarom we graag bij eyes + more werken

We ontmoeten elkaar op ooghoogte

We respecteren en waarderen individualiteit. We ontmoeten elkaar op ooghoogte, gaan respectvol en waarderend met elkaar om. Als iets niet volgens plan verloopt, raken we niet in paniek, maar we zoeken samen naar oplossingen en bereiken onze doelen als team. Bij ons gaat het om het WIJ, maar ook om jouw JIJ. Leren, verdere ontwikkeling en echte carrièrekansen zijn deel van eyes + more.
Bij onze verhalen van medewerkers